Máme otevřeno 24/7.

Moderní a bezpečné bydlení pro seniory v Rajhradě u Brna

Každý klient má zajištěno své soukromí.

Pomáháme seniorům vést aktivní 

a soběstačný život i v pokročilém věku.


vždy samostatný pokoj nebo byt

podpora vlastní soběstačnosti

systém tísňového volání v každém bytě

Čerpáte přesně takový rozsah služeb, jaký potřebujete

U nás má náš klient vždy jistotu, že se mu dostane kvalitní péče a to přesně v rozsahu jakém potřebuje. I plně soběstační senioři potřebují občas pomoci například s donáškou nákupu či úklídem bytu. 

Nabízíme 3 druhy asistenční péče a klient si vybere přesně to, co je pro něj nejvhodnější.  Více informací o poskytovaných službách naleznete zde.

rozsah péče 

24/7

3 druhy poskytované péče

individuální 

péče

                 Nabízené bydlení

Bezbariérové, nadstandardně zařízené byty 2+kk a 1+kk. Byty jsou vybaveny moderní kuchyňskou linkou a velkou bezbariérovou koupelnou. Dbáme na to, aby se všichni obyvatelé cítili jako doma. Proto si senioři většinou byt vybaví vlastním nábytkem, na který jsou zvyklí. V případě zájmu můžeme samozřejmě zprostředkovat vybavení bytu nábytkem novým.

Každý má u nás zajištěno své soukromí. Klient má vždy svůj samostatný byt nebo pokoj.  


Akátový dům je umístěn v přímo v centru města Rajhradu, a tak je zajištěno, aby byla vzdálenost specialisty lékaře, lékárny, obchodu (Tesco), knihovny, pošty, zastávky integrovaného dopravního systému, restaurace, cukrárny, či městského úřadu do 300m.  A ve vzdálenosti do 1 km se nachází jedna z nejvýznamnějších kulturních památek ČR ( benediktinský klášter) a přírodní památka – lesní park a obora patřící pod Mendelovu zemědělskou a lesnickou univezitu. Senioři tak mohou žít nezávisle v přirozeném prostředí svého domova a přitom být v kontaktu s ostatními lidmi a přírodou.


Samostatné bydlení v bytě 2+kk / 1+kk


Bydlení je vhodné pro seniory, kteří upřednostňují soukromí a nechtějí sdílet kuchyňku a sociální zařízení s další osobou. Výhodou samostatného bydlení je možnost pozvat si kdykoliv návštěvy či chovat domácí zvíře.

Řadové rodinné domky 2+kk


Rodinné domky jsou vzadu v areálu a poskytují tak největší možné soukromí. Každý domek má terasu, kde si mohou obyvatelé v klidu posedět za teplých slunečných dnů. Samozřejmostí je možnost návštěv příbuzných a přátel bez omezení či přítomnost domácího mazlíčka.

Sdílené bydlení (dva senioři v bytě 2+1)


Každý senior má svůj samostatný pokoj, Společnou mají předsíň, koupelnu se sociálním zařízením a kuchyňku. Bydlení je vhodné pro manželské páry či seniory vyhledávající společnost.

12 bytů 1+kk
27 bytů 2+kk

domácí mazlíčci   
           vítáni

zajištené soukromí

Novinky

Krásné hudební vystoupení

V našem akátovém domě vystoupil pana Pecháček ze skupiny Šlapet. Klienti byli nadšeni a společně s ním zavzpomínali na šlágry svého mládí.  

Veselé vánoce a šťasný nový rok

Krásné a šťasné prožití vánočních svátku všem klientům a jejich blízkým přejí Akátový dům a všichni jeho zaměstnanci.

Velmi oblíbení dlabání dýní

Kleinti se pustili v listopadu do velmi oblíbené činnosti - vyrábění strašidelných dýní. I letos to byla činnost plná zábavy a i tento rok bez jediného zranění.

    Více informací o aktuálním dění naleznete zde.